Politika

Szánthó Miklós: a cél megszervezni az antiglobalista erők globális koalícióját

Szánthó Miklós: a cél megszervezni az antiglobalista erők globális koalícióját

2024. április 25., csütörtök
Szánthó Miklós: a cél megszervezni az antiglobalista erők globális koalícióját

A CPAC Hungary célja nem kisebb, mint megszervezni az antiglobalista erők globális koalícióját - jelentette ki az Alapjogokért Központ főigazgatója csütörtökön Budapesten, a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) megnyitóján.

Fotó: Koszticsák Szilárd. Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

 

Azt mondta, a tavalyi eseményük a jobboldali együttműködés mélyítéséről szólt, idén pedig akcióba lendülnek. 

Le kell csapolnunk a mocsarat júniusban Brüsszelben és novemberben Washington-ban is

– jelentette ki a főigazgató.

Budapest nem Brüsszel, amit az is mutat, hogy ide a terembe nem azért nem jöhettek be többen, mert a rendőrség be akarja záratni a rendezvényt, hanem mert teltház van, mert ekkora volt a túljelentkezés

 - fogalmazott Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a CPAC Hungary 2024 rendezvény megnyitóján.

A CPAC Hungary célja nem kisebb, mint hogy megszervezzük az antiglobalista erők globális koalícióját. Persze hosszabb út vezetett idáig, mondhatnánk azt is, hogy három a magyar igazság, hiszen ez már a harmadik CPAC Hungary 

– rögzítette Szánthó Miklós. Emlékeztetett, hogy az első CPAC Hungary 2022-ben egy kinyújtott kéz volt, melyet szerencsére számos tengerentúli és európai konzervatív rázott meg lelkesen. – Az Isten, haza, család hármas egységét akkor olyan civilizációs minimumként ajánlottunk barátaim figyelmébe, melyek védelme összeköt minket – tette hozzá.

Felhívta a figyelmet, hogy a tavalyi CPAC az együttműködés mélyítéséről szólt, arról, hogy eszünkbe véssük, együtt erő vagyunk, de csakis együtt vagyunk erő. – Idén pedig akcióba lendülünk, le kell csapolnunk a mocsarat júniusban Brüsszelben és novemberben Washingtonban is. Le kell győznünk ezt a mocsári szörnyet, mely mint a drogos, elhiteti, hogy tud repülni és magával akar minket rántani a huszadik emeletről – húzta alá a főigazgató.

Kiemelte, hogy ezek a politikai drogdílereket jól ismerik, annyi történt csak, hogy új nevet adtak az ideológiájuknak, mert bolsevikből, bolsevik woke lett. – De ez ne zavarjon meg minket, mert ezek bizony ugyanazok. Ezért van szükség woke-talanításra, mert ez a neomarxista társadalmi mérnökösködés ugyanazt akarja aláásni most is, mint száz évvel ezelőtt a marxista. Azt, amiben mi hiszünk. A rendet, a szabadságot és a biztonságot – hangsúlyozta Szánthó Miklós.

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

 

Mint mondta, hisznek a teremtés és a természetes dolgok rendjében abban, hogy a jó az jó, a rossz pedig igenis rossz. 

Úgy is mondhatnám, hogy nekünk rendszeresen randevúnk van a valósággal, mert mi hiszünk a nemzetek szabadságában, a közösség tagjainak egymás iránti lojalitásában és abban, hogy többség és igazság összeszervezhető. Hiszünk a béke alapjában, a biztonságban, abban, hogy meg kell védeni határainkat, családjainkat és gyermekeinket, és igen, mi a földi itt tartózkodásunk legnagyobb és legfontosabb kérdésében az élet pártján állunk 

 tette hozzá.

Jelezte, hogy a woke-őrület mindent a feje tetejére akar állítani, mert szerintük minden csak társadalmi konstrukció, sőt, jelenleg ott tartunk, hogy a szabadság nevében már nem elég, hogy bárki kilóghat a sorból, hanem a haladás nevében be kell tiltani minden sort, mivel az sérti az abból kilógók érzékenységét. – Ma már nem az a lényeg, hogy aki nem lép egyszerre, az ne kapjon rétest estére, hanem hogy mindenféle egyszerre lépés üldözendő, minthogy ugyebár súlyosan traumatizálja azokat, akik nem kívánnak egyszerre lépni, mégis kérnek rétest estére – tette hozzá.

Kiemelte:

Ugye ahhoz már hozzászoktunk, hogy a jog new yorki vagy luxemburgi bírósági üléstermekben nem a politika gátja, hanem az eszköze lett, úgy, ahogy azt a Szovjetunió egykori legfőbb ügyésze is kívánatosnak tartotta. Vagy, hogy a liberális demokráciát exportálni kell a történelmileg nem megfelelő fejlődésű országokban. Vagy hogy a jogállamisági eljárásoknak, vagy az uniós forrásvisszatartásoknak a jogi alapja az, hogy éppen szuverenista kormány van hatalmon Varsóban, Pozsonyba, vagy Budapesten 

– fogalmazott Szánthó Miklós. Szerinte azért mégiscsak újdonság, hogy nem is olyan rég még a „Szeretkezz, ne háborúzz” feliratú pólót hordó és Peace, love, happiness-re bulizó, elvileg pacifista elit háborús pszichózisba került, és a szótárából kikopott az a kifejezés, hogy béke. – Ezen a köpönyegforgatáson persze meglepődnünk nem kell, hiszen ezek ugyanazok, akik tegnap még az általános választójogot követelték, ma viszont populistáznak és nyomorultnak, vagy szimplán hülye vidékinek neveznek bárkit, aki nem rájuk szavaz – jegyezte meg.

Emlékeztetett, hogy tegnap még mindenkit antiszemitizmussal vádoltak, majd cinkosan összekacsintanak a Hamász-párti tüntetőkkel, és ők azok, akik tegnap még bármely férfi ellen lejárató kampányt indítottak, például mert csak rosszul nézett. Ma viszont szerintük az áldozat hibája, ha az áldozat hátán öv vagy könyv csattan – persze csak akkor, ha az illető áldozat jobboldali nő.

– A woke lényege a cancel culture, a politikai korrektség. A dolgokat már nem lehet a nevükön nevezni, mert valami valamilyen szempontból biztos, hogy sért valakit, például a sorból kilógókat, vagy a rétest kívánó egyszerre nem lépőket.

Ma már nyugati egyetemi campusokon nem lehet azt mondani, hogy anya vagy apa, hanem azt kell mondani, hogy egyes szülő meg kettes szülő. Nem lehet azt mondani, hogy migráns, hanem azt kell mondani, hogy bevándorló háttérrel rendelkező személy, és ma már azt sem lehet mondani, hogy mentálisan terhelt politikai ámokfutók, hanem olyasmiket kell mondani, hogy demokraták, Joe Biden meg baloldal 

– fogalmazott. A főigazgató szerint nekünk őszintének kell lennünk, őszintén kell beszélnünk és nevén kell neveznünk a dolgokat, ha „el akarjuk űzni ezt a mocsári szörnyet, a woke kísértetét, mely most új gúnyában újra bejárja Európát és sajnos Amerikát is”. – Össze kell fognunk, mert sokkal több az, ami összeköt minket, mint ami szétválaszt. Rend, szabadság, biztonság. Ez a józan ész, ez a békepárti szuverenisták válasza a woke globalizmusra, ezért vagyunk most itt. Igen, mi vagyunk a wokebusters, woketalanítunk, lecsapoljuk a mocsarat Brüsszelben és Washingtonban is. Három a magyar igazság, a ráadás júniusban és novemberben következik. Ne feledjék, ha Isten velünk, kicsoda ellenünk. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak – zárta beszédét Szánthó Miklós.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.