Politika

Orbán Viktor: Itt másképpen mennek a dolgok, minden híresztelés ellenére jogállam van

Orbán Viktor: Itt másképpen mennek a dolgok, minden híresztelés ellenére jogállam van

"A magyarok nem szeretik, ha mások beleszólnak a dolgaikba"

2024. április 25., csütörtök
Orbán Viktor: Itt másképpen mennek a dolgok, minden híresztelés ellenére jogállam van

Harmadik alkalommal rendezi meg az Alapjogokért Központ a CPAC Hungaryt, melynek fő szónoka ebben az évben is Magyarország miniszterelnöke. Csaknem háromezer résztvevőt és hat kontinensről mintegy nyolcvan felszólalót várnak.

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

 

Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában – jelentette ki Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke a CPAC megnyitóján. A kormányfő szerint ez szokatlan, ugyanis Magyarország tízmilliós ország, szerény hadsereggel, középerős GDP-vel. Ezek alapján Magyarország nem jelentős, és különösebben nem is érdekes, ha az ember Washingtonból, Brüsszelből, Berlinből, Moszkvából vagy Pekingből néz rá.

A szerénység és az alázat, tehát kedves magyar barátaim, indokolt. Mégis van Magyarországban valami vonzó, valami egzotikus

– tette hozzá Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint mindez talán a nyelv miatt van, amit senki sem ért. Kiemelte:

Kedves vendégeink, ne próbálkozzanak vele, a sikertelen kísérlet depressziót okoz.

 

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

 

A miniszterelnök szerint az is izgalmas lehet, hogy 1100 éve itt élünk, s egy tapodtat sem engedünk függetlenségünkből. 

De leginkább talán az vált ki érdeklődést, hogy miközben egész Európát elöntötte egy progresszív liberális óceán, itt csodák csodájára megmaradt egy konzervatív sziget, amely nem csak dacol, hanem túlél, sőt boldogul, sőt sikeres, sőt győz és újra és újra győz. Isten hozta önöket!

 – fogalmazott.

Ez egy olyan konzervatív konferencia Európában, amit nem akarnak betiltani. Egy olyan konzervatív konferencia, amelynek a szervezőit nem fenyegetik meg. Nem akarják ellehetetleníteni a családját, nem szállítják el az autóját, egy olyan konzervatív konferencia, amelyet nem rúgnak ki egyik helyről a másikra, egy olyan konzervatív konferencia, amelyre nem hívják rá a rendőrséget – ismertette a magyar miniszterelnök.

Felidézte, hogy mindezek a múlt héten megtörténtek Brüsszelben.

Itt másképpen mennek a dolgok. Minden híresztelés ellenére itt jogállam van. Mindenki olyan konferenciát rendez, amilyet szeretne. Azt a helyet bérli ki, amelyiket akarja. Azt mond, amit akar. Nálunk így megy ez, a magyarok nem szeretik, ha mások beleszólnak a dolgaikba

 – jegyezte meg Orbán Viktor. Felhívta a figyelmet, hogy Brüsszelben az európai liberálisok paradicsomában már megvalósult az európai progresszív élet.

 

A magyar kornmányfő köszöntötte Tony Abbott ausztrál miniszterelnököt.

Amikor a migrációs hullám 2015-ben elindult, ő volt az a nyugati miniszterelnök, akire mi innen Budapestről felnéztünk, mivel ő azt mondta, hogy a migrációt meg kell állítani, és ő volt az, aki meg is állította. Ő volt az, aki megüzente, ha illegálisan érkezel a határokhoz, akkor nem léphetsz be. És ő megmutatta, hogy ezt lehet így is csinálni. Azóta a példamutatásból barátság lett

 – tette hozzá Orbán Viktor, aki köszöntötte Janez Jansát, Szlovénia örökös miniszterelnökét is. Ahogy fogalmazott, 

„az ő nagy mutatványa, hogy mindegy, hogy éppen kormányon vagy ellenzékben van, ha beszélsz vele, úgy érzed, a miniszterelnökkel beszélsz. Nagy és sikeres harcost köszöntünk a személyében, pedig a baloldal mindent megtett ellene, bíróságra cipelték, elítélték, a börtönt is megjárta. Brüsszel eközben egyfolytában hallgatott, de mindig talpra állt, mindig megerősödve került ki a csatákból, és mindig miniszterelnök lesz”– jelentette ki a kormányfő.

A magyar miniszterelnök köszöntötte Irakli Kobakhidzet, Georgia miniszterelnökét is. – Ő az a miniszterelnök, akit odahaza igazi politikai sakkjátékosnak tekintenek, ez nem is csoda, hiszen a georgiaiak ezredéves történelme önmagában egy hatalmas geopolitikai sakkjátszma, hogyan lehet fenyegető és hódító nagyhatalmak ellenében megőrizni az egyedi nyelvet, kultúrát és nemzeti identitást. Ezt a sakkjátszmát Georgia népe sok száz év óta sikeresen játssza – ismertette Orbán Viktor. Ezután köszöntötte Mateusz Morawieckit, Lengyelország volt miniszterelnökét is.

Mi vele régi harcostársak vagyunk, együtt küzdöttünk Brüsszelben a szuverenitásért, a migráció megállításáért, a családok és a gyermekeink védelméért. Mindenért együtt küzdöttünk lengyelek és magyarok, ami számunkra fontos, és amit a progresszív baloldal el akart törölni, vagy éppen ránk akart erőltetni

– mondta.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.