Szeged

Szeged arcai címmel nyílik képzőművészeti kiállítás a Móra-múzeumban

Szeged arcai címmel nyílik képzőművészeti kiállítás a Móra-múzeumban

2024. május 4., szombat
Szeged arcai címmel nyílik képzőművészeti kiállítás a Móra-múzeumban

Szeged arcai címmel a Móra Ferenc Múzeum képzőművészeti gyűjteményeiből válogatott alkotásokat bemutató kiállítás nyílik a szegedi Kultúrpalotában hétfőn - tájékoztatott a közgyűjtemény.

 

A tárlaton olyan festményeket is bemutatnak, melyek eddig még sohasem szerepeltek a nagyközönség előtt - áll a közleményben.

A június 9-ig nyitva tartó kiállításon szegedi vagy Szegedhez kötődő művészek festményeit láthatják az érdeklődők. Így többek között Nyilasy Sándor, Szöri József, Kukovetz Nana és Vinkler László alkotásait is bemutatják.

A szegedi múzeum képzőművészeti gyűjteményében rengeteg "kincs" található: olyan festmények is, melyeket ritkán vagy soha nem láthat a nagyközönség. Ezért tartotta a múzeum fontosnak a tárlat megrendezését, hogy a raktárban pihenő alkotásokat is megismerhessék az érdeklődők. A bemutatáshoz komolyabb restaurátori munkára is szükség volt, hogy megfelelő állapotban lehessen kiállítani a műveket. Így a többségük tisztításon esett át, de volt, amelynél például szakadást is restaurálni kellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.