Szeged

Pénteken kora délután még csak egy nyilvántartásba vett polgármesterjelöltje van Szegednek

Pénteken kora délután még csak egy nyilvántartásba vett polgármesterjelöltje van Szegednek

Botka László ma vitte be az ajánlóíveket a helyi választási irodában, előtte meglepően nyilatkozott

Kibédi Péter
2024. május 3., péntek
Pénteken kora délután még csak egy nyilvántartásba vett polgármesterjelöltje van Szegednek

Papíron hatan, a gyakorlatban öten jelezték, hogy június 9-én polgármesterjelöltként mérettetnék meg magukat Szegeden, egyelőre csak Fülöp László neve lesz ott biztosan a listán.

Fülöp Lászlót április 27-én vette nyilvántartásba a helyi választási iroda

Ahhoz, hogy valaki Szegeden polgármesterjelölt legyen hivatalosan, és a neve felkerüljön a szavazólapokra, több feltételt is teljesítenie kell. Ehhez fel kell vegye az aláírásgyűjtő íveket a helyi választási irodában, majd az ívekre legalább ötszáz ajánlást kell gyűjtenie. Ezt leghamarabb az idei kampány első napján, április 20-án kezdhették meg a jelöltek. Amennyiben összegyűltek az aláírások, akkor vissza kell vinni a helyi választási irodában, ahol azt ellenőrzik, és határozatot hoznak, hogy a jelöltet nyilvántartásba vették, vagy elutasították a nyilvántartásba vételét. Az íveket legkésőbb május 6-án 16 óráig kell leadni.

Joób Márton kétszer gyűjt aláírást


Szegeden pénteken 13 óráig hatan jelezték, hogy indulni szeretnének polgármesterjelöltként, igaz ez a valóságban öt embert jelent. Az eltérést Joób Márton jelöltsége jelenti. Ahogy csütörtökön megírtuk, a Szögedi Polgárok Egyesülete színeiben induló Joób Márton ugyan összegyűjtötte a kellő számú aláírást, de mivel az őt jelölő szervezettel összekülönbözött, ezért az ajánlóíveket leadta, de nyilvántartásba már nem vetette magát. Újra kikérte az íveket és most szűk négy nap alatt szeretné összegyűjteni a kellő számú ajánlást, de már mint független jelölt.

 

Fülöp László mindenkit beelőzött


Az, hogy május 6-ig mikor adják le az íveket az indulni szándékozók és azon pontosan hány aláírás van, a jelöltség szempontjából nem döntő. A határidő betartása és az 500 érvényes aláírás a feltétel. Pénteken 13 órakor, a valasztas.hu adatai alapján, Szegeden egyetlen jelöltet, a Fidesz-KDNP színeiben induló Fülöp Lászlót vettek nyilvántartásba polgármesterjelöltként április 27-én.

 

Lapunk megkereste Szabó Bálintot, aki az „Itt az idő Egyesület” színeiben szeretne indulni polgármesterjelöltként. Szabó elmondta, hogy még nem adta le az íveket. A Mi Hazánktól kapott tájékoztatás szerint Tímár Tamás ajánlóíveit pénteken délelőtt leadták a helyi választási irodában, a törvényileg előírt ötszáz aláírásnál többet gyűjtöttek. Az önkormányzati média címoldalon számolt be arról, hogy az Összefogás Szegedért jelöltje, Botka László is átsétált a választási irodába, kezében az ívekkel és leadta azokat.

Botka rádöbbent, hogy a szegedieket érdekli Szeged sorsa


A városi propaganda média beszámolója szerint a hatodik polgármesteri jelöltségére pályázó Botka László, tízezer aláírással érkezett a választási irodához. Az ívek leadása előtt a saját újságíróinak érdekes kijelentést tett a polgármester, ugyanis 

a választók között járva döbbent rá, hogy a szegedieket érdekli a város ügye.

Jogos lehet Botka rácsodálkozása, ugyanis a polgármesterről még a saját szavazói is azt tartják, hogy a kampányidőszakon kívül csak a legszükségesebb és kötelező programokon jelenik meg a nyilvánosság előtt. Így valóban meglepetésként érhette az, hogy szegediek érdeklődnek Szeged sorsa iránt. 

Az viszont egészen döbbenetes és beszédes, hogy Botka a kampányidőszaknak tulajdonítja a nagyobb érdeklődést.

Talán kevésbé lenne meglepett a polgármester az aktív érdeklődés miatt, ha meghallaná a nem csak baráti oldalról érkező választópolgárok, újságírók kérdéseit, és kéréseit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.