Szeged

Minden egyéni körzetnek saját polgármesterjelöltjei lettek

Minden egyéni körzetnek saját polgármesterjelöltjei lettek

Nagy bakit vétett a Szegedi Helyi Választási Bizottság

Kovács György
2024. május 8., szerda
Minden egyéni körzetnek saját polgármesterjelöltjei lettek

Szegeden 19 egyéni választókörzet van és a Szegedi Helyi Választási Bizottság szerint minden körzetnek saját polgármesterjelöltjei vannak. 

 

Mint arról beszámoltunk, az ajánlóívek leadása után hétfő délután sorsolták ki a helyi választási bizottságok, hogy a június 9-i önkormányzati választáson milyen sorrendben követik egymást a polgármester- és képviselőjelöltek a szavazólapokon.

A napokban az önkormányzati képviselőjelöltek megkapták a határozatokat, amely szövegezése szerint a polgármesterjelöltek szavazólapon szereplő sorrendjét állapították meg, csakhogy a névsorban nem a polgármesterjelöltek olvashatóak, hanem a választókörzetek egyéni jelöltjei. Szerkesztőségünk felkeresett több, más körzetbe tartozó egyéni jelöltet is, akiktől megtudtuk, hogy szintén ugyanígy, hibásan kapták meg a határoztat.

 

Szegeden gyakoriak a hivatali tévedések, főleg az önkormányzat körül

Legutóbbi, emlékezetes hibát az IKV-nak sikerült vétenie, amikor a szilveszteri mulatságok közepette nem tűnt fel senkinek - pedig a Csarnó Zsuzsánna, az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatója még aláírásával is elláttá a dokumentumot - hogy a lakástörvény helyett a szesztörvényre hivatkozva támadt a bérlőjére az IKV. Mondjuk nem mintha a szegedi lakástörvénnyel minden rendben lett volna az elmúlt években, a szegedi városvezetés éveken keresztül meghaladta a kompetenciáját, hogy összeállítson egy nem hibás, törényeknek megfelelő szövegezést.

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.