Szeged

Megkezdődtek az érettségi vizsgák a rácsok mögött

Megkezdődtek az érettségi vizsgák a rácsok mögött

2024. május 7., kedd
Megkezdődtek az érettségi vizsgák a rácsok mögött

Hatan kezdték május 6-án délelőtt az érettségit írásban magyar nyelv és irodalom tantárgyból a Csillagbörtön iskolakörletén. Ezt követően, matematika, történelem, angol nyelv, földrajz tantárgyakból maturálnak a hallgatók.

Horváth Csaba oktatási koordinátor ismerteti az érettségi szabályait (Fotó: Szegedi Fegyház és Börtön)

 

Az ország egyik legszigorúbb fegyintézetében az elítélteket a szabadulás utáni életre készíti fel, hogy befejezhetik az általános iskolát, szakmát tanulhatnak, gimnáziumba járhatnak. 2024-ben közel háromszáz elítélt folytat tanulmányokat a Szegedi Fegyház és Börtön mindhárom objektumában: a Mars téren, a Dorozsmai úti előzetes házban és Nagyfán a börtönben.

A bástyafalak mögött az érettségi úgy zajlik, mint más külső oktatási intézetekben. A tanulók az érettségire készülődés folyamán megértették, hogy tanulni, tudni jó érzés, önbecsülésük növekszik, és másképp képesek látni a világot széleskörű ismeretek birtokában. A most érettségizők közül többen jelezték, hogy szabadulás után is folytatják a tanulást.

A Szegedi Fegyház és Börtönben 2004 óta érettségizhetnek elítéltek. Az eltelt idő folyamán évente átlagosan 10-12 fogvatartott maturált, közülük többen szakmát tanulnak.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.