Szeged

Hamisíthatatlan szegedi kora nyárral zárul a hét

Hamisíthatatlan szegedi kora nyárral zárul a hét

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. május 5., vasárnap
Hamisíthatatlan szegedi kora nyárral zárul a hét

A hétvége további részében és még hétfőn is nyárias melegben lehet részünk. Vasárnap elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar, majd átmeneti szünet után kedden ismét nedvesebb és hűvösebb léghullámok érkeznek fölénk. Emellett egyre nagyobb számban fordulhat elő csapadék.


Ma általában sok napsütésre számíthatunk a fátyol-, illetve gomolyfelhők mellett, de délután főleg a Dunától keletre erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Arrafelé elszórt jelleggel várható zápor, zivatar, azonban a Dunántúlon is kialakulhat néhány csapadékgóc. A déli, délnyugati szelet napközben egyre több helyen élénk lökések kísérhetik. Zivatarok környezetében szélerősödés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntőrészt 24 és 28 fok között várható. Késő estére 13 és 20 fok közé hűl le a levegő - Országos Meteorológiai Szolgálat.

A szegedi hőmérséklet eléri vasárnap a 25 fokot is.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.