Sport

Kiemelten fontos meccsek várnak hétvégén Szeged sportcsapataira

Kiemelten fontos meccsek várnak hétvégén Szeged sportcsapataira

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. május 3., péntek
Kiemelten fontos meccsek várnak hétvégén Szeged sportcsapataira

Szombaton mérkőzik az SZTE-Szedeák és az OTP Bank - Pick Szeged is, vasárnap pedig a Szeged-Csanád Grosics Akadémiára vár kiemelten fontos feladat.

Fotó: Gémes Sándor

 

 

Minden meccs már egy döntővel ér fel

A Kecskemét elleni győzelem, valamint az Oroszlánnyal szemben aratott fölényes siker után ismét hazai környezetben a Kaposvár ellen szakadt meg az SZTE-Szedeák győzelmi sorozata. A félidei 48-35-ös vezetést követően a nagyszünet után szétesett a Szeged játéka, a vendégek pedig ezt kihasználták. A vége egy 94-89-es kaposvári siker lett.

Szombaton Paksra látogat a Szedeák, ahol két azonos mennyiségű ponttal rendelkező fél csap össze. Az alsóházi rájátszás tabelláján egymás mellett, a 3. és 4. pozícióban a csapatok. A kiesést jelentő utolsó helytől 2 pontra a Szedeák.

A találkozó szombaton 18 órakor kezdődik.

Fotó: SZTE-Szedeák

 

Felkészülés a kupára és bajnoki döntőre

Az OTP Bank Pick Szeged történelmi 47 góllal zárta utolsó hazai alapszakasz meccsét a HSA NEKA ellen kedden. A félidei 21-14 után nem állt meg a gólgyártás, egészen 47 szegedi találatig. A vége 47-31 lett. Több saját nevelésű fiatal is bőven kapott játékperceket Kárpáti Krisztiántól: név szerint Fekete Gellért, Gazsó Péter és Szilágyi Benjámin. Gazsó megszerezte első felnőtt korosztályos NB I-es gólját.

Egy olyan mérkőzése maradt már csak a Picknek, amelyet felkészülés gyanánt használhat fel a Magyar Kupa négyesdöntő és a Veszprém elleni bajnoki döntő előtt. A Dabas elleni idegenbeli találkozó lesz az utolsó ilyen.

A meccs szombaton 18 órakor kezdődik.

Fotó: OTP Bank - Pick Szeged


Nüanszokon múlhat a feljutás

Hiába volt számos helyzete az első félidőben, nem tudta a Szent Gellért Fórumban legyőzni a Sokorsár együttesét a Szeged-Csanád Grosics Akadémia múlt hét vasárnap, gólnélküli döntetlen lett a találkozó vége. Nem tudták a szegediek kihasználni, hogy a Vasas botlott az utolsó előtti Tiszakécske ellen. A Győr új vezetőedzőjével 5-0-ra verte a már biztosan kieső Mosonmagyaróvárt.

Budafokra látogat ezúttal Alekszandar Sztevanovics legénysége, amelynek innentől minden meccsen csak és kizárólag a győzelem elfogadható, ha a feljutástól dédelgetnek reményeket. A Szeged a negyedik helyen, három pontra a feljutást jelentő második pozíciótól.

Az összecsapás vasárnap 17 órakor veszi kezdetét.

Fotó: Gemes Sandor                   gemes.sandor@gmail.com. Fotó: Gémes Sándor

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.