Sport

Történelmi 47 góllal zárta utolsó hazai alapszakasz meccsét a Pick Szeged

Történelmi 47 góllal zárta utolsó hazai alapszakasz meccsét a Pick Szeged

Az ellenféllel még a kupa négyesdöntőjében is összecsapnak a szegediek

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. április 30., kedd
Történelmi 47 góllal zárta utolsó hazai alapszakasz meccsét a Pick Szeged

Nem sok olyan mérkőzése maradt már az OTP Bank - Pick Szegednek, amelyet felkészülés gyanánt használhat fel a Magyar Kupa négyesdöntő és a Veszprém elleni bajnoki döntő előtt. A HSA NEKA elleni találkozó még egy volt ezek közül, ezzel zárta hazai pályás szereplését az alapszakaszban a Szeged.

Fotó: OTP Bank - Pick Szeged

 

Vendég vezetéssel indult a mérkőzés, majd volt hogy három gólra is ellépett a NEKA (2-5). Viszont gyorsan bemelegedett a Pick Szeged, a sorozatban szerzett öt gólnak köszönhetően át is vették a vezetést a szegediek. A következő percekben maradt a 2-3 gólos különbség a csapatok között.

A 18. perc elején kért időt a vendégek mestere, háromgólos hátrányban. A vendégek védekezésében akadtak problémák, jó pár alkalommal csak szabálytalan eszközökkel tudták megállítani a szegedi játékosokat, a 19. percben már az ötödik hétméteresét végezte el a hazai csapat (12-8). Előnyét szépen fokozatosan építeni tudta a szegedi csapat, amely már 5, majd 6 góllal is vezetett (19-13). A huszadik hazai gólt Luka Stepancic szerezte a 29. perc legelején. A szünetre hét volt a felek a között.

Félidőben: OTP Bank - Pick Szeged - HSA NEKA 21-14

A Pick Szeged kapusa, Nagy Martin még három héttel ezelőtt 100.000 Ft-ot nyert a Nagy dobás játékban, amelyet felajánlott jótékonysági célokra. A szünetben ünnepélyes keretek között ezt az összeget átvette a Kis Csillag Közhasznú Alapítvány.

 

A második játékrész elején gyorsan kialakult a tízgólos különbség. Jelinic, Garciandia és Sostaric vezérletével tovább robogott a szegedi henger, egyre távolabb került a NEKA. Természetesen a vendégek igyekeztek zárkózni, de Imsgard védései nem könnyítették meg a helyzetüket.

Igazi gólparádéval kedveskedett a Pick Aréna publikumának a hazai csapat, amely már 38-nál járt, és még 11 perc volt hátra a találkozóból (38-25). Nem sokkal ezután újabb mérföldkőhöz ért a meccs: megszületett a 40. Pick gól, amit Szilágyi Benjámin jegyzett. Harminc gólig a NEKA is eljutott az 56. percben, nagyon gólgazdagra sikeredett a mérkőzés.

Rekordot állított be a Pick Szeged: 47 gólt szerzett a szegedi csapat, ami a legtöbb, amit valaha a Pick Arénában jegyeztek.

Végeredmény: OTP Bank - Pick Szeged - HSA NEKA 47-31

K&H férfi kézilabda liga 25. forduló, Szeged, Pick Aréna, játékvezetők: Héjja Ádám, Kónya Balázs Krisztián
OTP Bank - Pick Szeged - HSA NEKA 47-31 (21-14)
OTP Bank - Pick Szeged: Imsgard E., Nagy M., Stepancic L., Bodó R., Martins M., Gazsó P., Jelinic M., Gaber M., Sostaric M., Frimmel S., Bánhidi B., Molina C., Garciandia I., Fekete G., Bombac D., Szilágyi B., vezetőedző: Kárpáti Krisztián
HSA NEKA: Krakovszki Zs., Deményi X., Csanálosi R., Ludmán M., Sztraka D., Tárnoki M., Kovács T., Dely M., Szűcs B., Mikler K., Gál D., Zakor Z., Nagy Á., Karai M., Molnár R., Tóth L., vezetőedző: Kopornyik Zsolt
Kiállítás: Molina C. ('22), Jelinic M. ('41) illetve
Hétméteres: 5/6 illetve 1/1

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.