Politika

Brutális szúnyoginvázióra figyelmeztet Joób Márton

Brutális szúnyoginvázióra figyelmeztet Joób Márton

Újabb nyílt levelet írt Botka Lászlónak a független önkormányzati képviselő, a Szögedi Polgárok Egyesületének polgármesterjelöltje.

Kibédi Péter
2024. április 29., hétfő
Brutális szúnyoginvázióra figyelmeztet Joób Márton

Jobb Márton nyílt levelét változtatás nélkül közöljük. A várospolitikus korábban írt már nyílt levelet, Botka Lászlónak, azt ITT olvashatják.

Tisztelt Polgármester Úr!

Az elmúlt években sokszor elviselhetetlen volt a helyzet a szúnyogok miatt, és ezért sokan nem tudták élvezni a szabadtéri sétát vagy a kertesház adta előnyöket. 

A szakemberek pedig arra figyelmeztetnek, hogy idén nyáron a csapadékos és enyhe tél és tavasz miatt brutális szúnyoginvázióra számíthatunk. 

Úgy gondolom, hogy időben, azaz azonnal meg kell kezdeni a biológiai alapú szúnyoggyérítést, és idén jelentősebb összeget kell erre fordítania Szeged városának, hogy ne utólag kelljen kapkodni rovarirtó vegyi anyagok repülőről történő permetezésével, ami nem csak a szúnyogokat, hanem más rovarokat is elpusztít, többek között a pillangót, tiszavirágot, szitakötőt. 

Szeretném, ha idén a város kiemelten foglalkozna ezzel, valamint fontos lenne szélesebb körben tájékoztatni a lakosságot, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy a házunk körül visszaszorítsuk a szúnyoginváziót.

A másik szintén a lakosságot nagy mértékben érintő kérdés a kullancskérdés. A szakemberek szerint nem túlzás kijelenteni, hogy kitört a kullancspánik Magyarországon. Az enyhe tél miatt az elmúlt évekhez képest sokkal több kullancsra lehet számítani Szegeden is. Ezek a kullancsok komoly betegségeket tudnak okozni. Fontos lenne szélesebb körben tájékoztatni a lakosságot, hogy mit tesz a város a probléma megoldására, valamint hogyan tudunk hatékonyabban védekezni ellene.

Szomorúan tapasztalom, hogy számos helyen elhanyagoltak a zöldterületek, ami a kórokozók melegágya. Úgy gondolom, hogy külön forrást kell biztosítani Szeged város költségvetéséből az imént említett problémák visszaszorítására!

Mivel sajnálatos módon továbbra sem fogad engem, hogy átbeszéljük a lakosságot érintő problémákat, és ehelyett folyamatosan lejárató kampányt folytat ellenem, kénytelen vagyok nyílt levélben kérni Önt, hogy a választási kampány ellenére is foglalkozzon ezekkel a nagyon fontos, az egész lakosságot érintő kérdéssel!

Tisztelettel: Joób Márton

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.