Hírzóna

Hornung Ágnes: biztonságos környezetet teremt a kormány a családok számára

Hornung Ágnes: biztonságos környezetet teremt a kormány a családok számára

2024. május 3., péntek
Hornung Ágnes: biztonságos környezetet teremt a kormány a családok számára

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

 

Hornung Ágnes kiemelte: a kormány minden élethelyzetben képes segítséget nyújtani a családok számára több mint harminc támogatásból álló intézkedéscsomagnak köszönhetően. A bölcsődei férőhelyek száma 2010-hez képest napjainkra duplájára emelkedett, 32 ezerről 65 ezerre, az elmúlt egy esztendőben közel 5 ezerrel gyarapodott ez a szám - közölte.

Szavai szerint a gyermekek biztonságos ellátását biztosító bölcsődék segítenek abban, hogy ne kelljen a szülőknek aggódni a nap folyamán a gyermekükért. Nemcsak országosan, hanem helyi szinten is jelentős a fejlődés a férőhelyek számát tekintve, Veszprém vármegyében a 2010-es évekhez képest kétszer annyi településen közel kétszer annyi férőhely fogadja a gyermekeket.

Hornung Ágnes a családtámogatás fontos szeletének nevezte az otthonteremtést, mint mondta a CSOK Plusznak köszönhetően minden eddiginél nagyobb mértékben támogatják azokat, akik közös otthont szeretnének teremteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.