Szeged

A megkezdett utat folytatná Ruzsa Roland

A megkezdett utat folytatná Ruzsa Roland

Az 1-es választókörzet jelöltje Kiskundorozsma mellett Szentmihályon is a közösség építésén és a településrész fejlesztésén szeretne dolgozni

Kibédi Péter
2024. május 8., szerda
A megkezdett utat folytatná Ruzsa Roland

Ha az összes jelenlegi képviselő munkáját vesszük figyelembe, bátran kijelenthető, hogy Ruzsa Roland a legaktívabb mindegyikük közül. Pedig Ő dolgozott eddig legkevesebbet önkormányzati képviselőként. Két évvel az időközi önkormányzati választások után most ismét a választók bizalmát kéri, és újabb öt évig szeretne az 1-es választókerületért, Kiskundorozsmáért és Szentmihályért dolgozni.

Folytatná a két éve megkezdett utat Ruzsa Roland

 

A 38 éves kétgyermekes családapa Ruzsa Roland neve két évvel ezelőtt lett ismert a szegedi közéletben. A 2022-es országgyűlési választásokon Mihálffy Bélát a szavazók nagy többséggel Szeged és a Homokhátság képviselőjévé választották, így az addig egyéni önkormányzati képviselőként dolgozó politikus helye megüresedett a testületben. A Fidesz-KDNP színeiben Ruzsa Roland indult 2022 júniusában a választáson, és biztos többséggel nyerte el a választók bizalmát.

Támadások kereszttüzében

Az 1-es választókerületben kiírt időközi szavazáson Ruzsa Roland legnagyobb ellenfele Komjáti Zoltán volt. A Botka-párti jobbikos jelölt, az akkori szegedi Jobbik vezérrel együtt, karöltve a városi propaganda médiában mindent elkövetett, hogy lejárassa a kormánypárti jelöltet. Lerománozták, mert magyar-román, két tannyelvű iskolába járt. Mivel Békés megyéből, Méhkerékről jött Szegedre, a városhoz és Kiskundorozsmához kötődését is megkérdőjelezték. A választók nem hittek a gyűlölködőknek, és elsöprő többséggel szavaztak bizalmat Ruzsa Rolandnak. Hogy valamit jól csinál, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az önkormányzati propagandalap cikkírója azóta is, gyaníthatóan a főnökeitől kapott megrendelésre rendszeresen támadja a dorozsmai képviselőt.

Kiemelkedő közösségépítő munka

Ruzsa Roland munkája első perctől kezdve a közösségépítésről, a helyi lakosok támogatásáról szólt, amivel elődje, Mihálffy Béla munkáját folytatta. Tucatjával szervezi Kiskundorozsmán a kisebb és nagyobb közösségi eseményeket, amelyek közül nem egyre már a város több pontjáról is érkeznek az érdeklődök. Rendszeresen támogatja és segíti a településrész lakóit, kiemelt figyelmet szentel és kiemelten támogatja Kiskundorozsma közösségi tereit, tan- és kulturális intézményeit, ezt több alkalommal saját forrásból teszi meg.

„Bár csak két éve dolgozom képviselőként Kiskundorozsmán, de már előtte is szívügyem volt a település, ahol otthonra leltem amikor a városba jöttem. 

Ennek a remek közösségnek a szeretetét szeretném munkámmal meghálálni, mindazt amit én kaptam tőlük az elmúlt közel egy-másfél évtizedben

- mondta lapunknak Ruzsa Roland.

A közelmúltban a kiskundorozsmai fiókkönyvtár fejlesztését is milliós összeggel támogatta Ruzsa Roland

 

Bőven van még terve a következő ciklusra

Az elmúlt két évben, a teljesség igénye nélkül, a munkájának és támogatásának köszönhetően újult meg a könyvtár, több fontos fejlesztést tudtak elvégezni a helyi iskolákban és óvodákban. Az iskolákban tantermeket és játszótereket újítottak fel közösen a szülőkkel és pedagógusokkal. Modernizálták a parkolókat, térfigyelőkamerákat helyeztek el Kiskundorozsmán. A hagyományos közösségi rendezvények mellé újakat is szerveztek, elég csak a legutóbbira, az első alkalommal megtartott grill és borfesztivált említeni.

Maradt azonban bőven elvégzendő feladat a településrészen, amit ha június 9-én ismét bizalmat kap választóktól, szeretne minél hamarabb elkezdeni. Ilyen például a nevelési, oktatási, képzési intézmények további fejlesztése, járdarekonstrukció, közbiztonság fejlesztése, közösségi terek modernizálása. 

Szeretném ha a bölcsőde befogadóképességét növelni tudnánk, szükséges a parkolók létszámának bővítése, térfigyelő kamerák további telepítése. 

Az országszerte ismert Szélmalom népszerű az idelátogatók körében, azonban itt is van mit fejleszteni, ilyen például az illemhelyek építése a turisztikailag fontos területen” - sorolta terveit a képviselőjelölt.

Szentmihállyal is ismerkedik

A választókörzetek átrajzolásával az 1-es választókerülethez csatoltak néhány utcát Szentmihályból is. Ruzsa Roland itt is szeretne együttműködni a választókkal és segíteni a településrész fejlődését. 

Sok a hasonlóság Kiskundorozsma és Szentmihály között. Mindkét településrészt egymást segítő közösség alkotja. Szeretném, ha itt is tovább épülne a közösség, és szépülne a településrész.

 A korábbi években is többször jártam Szentmihályon, ahol az öt év kihagyás után újra induló Nógrádi Tibor barátom kalauzolt. Felvettem a kapcsolatot a helyi intézményekkel, és támogatásomról biztosítottam őket. Nagyon sok választóval találkoztam az utóbbi hetekben, akik örömmel fogadtak és rengeteg megoldandó feladatot adtak nekem. Ha bizalmat kapok, állok elébe" - mondta a Fidesz KDNP jelöltje.

Névjegy
Ruzsa Roland 38 éves, kétgyermekes családapa. Tanulmányait az Államigazgatási Főiskolán végezte, olaszul és románul felsőfokon beszél. Tizenhárom évvel ezelőtt, a családi vállalkozásuk miatt költözött Békés megyéből, Méhkerékről Kiskundorozsmára. Kisfia Dominik és kislánya Blanka Kiskundorozsmán jár óvodába és iskolába.



 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.