Sport

Szegedi evezős Eb: remekül helytálltak a magyarok a helyosztó döntőkben

Szegedi evezős Eb: remekül helytálltak a magyarok a helyosztó döntőkben

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. április 28., vasárnap
Szegedi evezős Eb: remekül helytálltak a magyarok a helyosztó döntőkben

Már a reggeli órákban négy döntőben voltak érdekeltek a magyar sportolók.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A menetrend a következőképpen festett:

9.05 Juhász Adrián, Simon Béla / Férfi kormányos nélküli kettes, C-döntő
9.15 Bácskai Máté / Férfi egypárevezős, C-döntő
9.33 Kerekes Krisztián, Csizmadia Ádám, Szentpáli Gergő, Szentpáli Balázs / Férfi kormányos nélküli négyes, B-döntő
9.48 Preil Vivien, Zsiros Janka / Női kétpárevezős, B-döntő

A Juhász Adrián - Simon Béla egység a férfi kormányos nélküli kettesek C-döntőjében a második helyen futott be a független színekben induló páros mögött, így az Európa-bajnokságon a 14. helyen végeztek. A harmadik helyen érkező görögöket kényelmes, 7 másodperces előnnyel tudták maguk mögött.

Nem sikerült megvalósítani, amit elterveztünk, de a C-döntőben kihoztuk magunkból a maximumot, és megszereztük a második helyet. 2009 óta evezünk együtt kettesben, azóta nem is változtattunk az egységen. Az egyik legjobb dolog sportoló apukának lenni, és látni, hogy most Szegeden is volt a családom, hogy szurkoljon nekünk

- mondta Simon Béla.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

Ezután 10 perccel rajtolt Bácskai Máté a férfi egypárevezős C-döntő mezőnyében, ahol az ötödik helyen csapott a célba, 17. helyen végzett a szegedi kontinensviadalon.

Nehéz napok vannak mögöttem, fizikailag nem voltam a legjobb formámban. Minden erőmet megpróbáltam összeszedni az utolsó futamomra, a körülményekhez képest kihoztam magamból a maximumot. Csalódott nem vagyok, de szerettem volna egy-két helyezéssel előrébb végezni.

- nyilatkozta a magyar sportoló.

Fotó: MTI / Kovács Tamás

 

Nem sokkal fél 10 után már a harmadik alkalommal lehetett nagy üdvrivalgásokat hallani, hiszen ismét magyarok voltak a vízen. A Kerekes Krisztián, Csizmadia Ádám, Szentpáli Gergő, Szentpáli Balázs egység a férfi kormányos nélküli négyesek B-döntőjében volt érdekelt. A harmadik helyükkel az Eb 9. legjobbjai lettek ebben a kategóriában. Nem volt könnyű a felkészülésük, hiszen egy sérülés miatt az utolsó másfél hétben történt egy csere a csapatban.

Ez volt a legjobb pályánk, sokkal jobban tudtuk felépíteni az egészet és a hajrára is maradt erőnk

- mondta Szentpáli Balázs.

Még fiatal a csapat és kellene idő, hogy jobban összeszokjunk, de amit lehetett, azt kihoztuk belőle

- hangsúlyozta Kerekes risztián.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

A helyosztó finálék sorában az utolsó magyar érdekeltség a Preil Vivien - Zsiros Janka páros révén volt a női kétpárevezős, B-döntőjében. Második helyen zárt a magyar hajó, ennek köszönhetőn összesítésben a 8. helyet sikerült elcsípni.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

Az olimpiai kvótákról és érmekről döntő magyar érdekeltségű futamok hamarosan következnek.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.