Politika

Simicskó István: június 9-én változásra van szükség

Simicskó István: június 9-én változásra van szükség

2024. május 9., csütörtök
Fotó: Kurucz Árpád
Simicskó István: június 9-én változásra van szükség

A hazai baloldal Brüsszelben és itthon egyaránt a háború mellett teszi le a voksát – fogalmazott Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Fotó: Kurucz Árpád. Forrás: Magyar Nemzet

 

Mint mondta, Brüsszelben szó sincs béketervekről, csak háborús forgatókönyvek kerülnek szóba, de szót ejtett róla, hogy az elhibázott migrációs politikával is szakítania kell az Európai Uniónak. Arról is beszámolt, hogy a frakció törvénymódosítást fog benyújtani, miszerint az üzleteknek kötelező legyen természetes személlyel működő pénztárakat is fenntartaniuk.

A nyugati vezetők egyre inkább háborús pszichózisba kerülnek

A nyilatkozatok alapján a háborús pszichózis erősödik és a NATO egyre közelebb kerül ahhoz, hogy belesodródjon az orosz–ukrán háborúba. Magyarország az egyetlen tagország, amelyik a kezdetektől fogva következetesen azt mondja, hogy ez nem a mi háborúnk, és el kell kerülni, hogy egy közvetlen katonai konfliktus alakuljon ki Oroszország és a NATO között. Ez harmadik világháborút jelentene, nukleáris arzenálokkal mindkét oldalon.

Erről szól majd a jú­nius 9-i európai parlamenti választás is, hiszen Európában is vannak háborúpártiak és békepártiak. Sajnos a hazai baloldal Brüsszelben és itthon egyaránt a háború mellett teszi le a voksát. A magyar kormány kellően bölcs politikát folytat azzal, hogy hazánk nem küld fegyvereket és katonákat a frontra. 

Magyarország békepárti

– Egy stabil, elvi álláspontja a magyar kormánynak a béke melletti kiállása, amit a Fidesz–KDNP-frakciószövetség is támogat. Nem hagyjuk Magyarországot és a magyar embereket belevinni a háborúba. Sok hibát követett el az Európai Unió, hiszen nem tudták megőrizni a békét, és immár többedik alkalommal tör ki fegyveres konfliktus a kontinensen a második világháború óta.

Csak a Fidesz–KDNP európai listájáról mandátumot szerzett európai parlamenti képviselők esetén vehetjük biztosra, hogy feltétel nélkül a béke és a magyar érdekek mellett állnak ki. 

A teljes interjú a Magyar Nemzet oldalán tekinthető meg.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.