Politika

Katonai ceremóniával fogadták a kínai államfőt

Katonai ceremóniával fogadták a kínai államfőt

2024. május 9., csütörtök
Fotó: Kurucz Árpád
Katonai ceremóniával fogadták a kínai államfőt

Katonai ceremóniával fogadták Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát csütörtökön a budai Vár Oroszlános udvarában.

Fotó: Kurucz Árpád. 

Sulyok Tamás köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és házastársaik, továbbá a kormány tagjai az Oroszlános udvarban köszöntötték Hszi Csin-pinget és feleségét, Peng Li-jüant magyarországi látogatásuk második napján.

Hszi Csin-ping és Sulyok Tamás megszemlélték a Magyar Honvédség díszzászlóalját, a Nemzeti Lovas Díszegységet és a Gróf Nádasdy Ferenc Huszárosztály huszárjait. Ezt követően fogadták a díszzászlóalj, a Nemzeti Lovas Díszegység, a Gróf Nádasdy Ferenc Huszárosztály díszmenetét és a zenekar díszelvonulását.

Hszi Csin-ping és kísérete a katonai ceremónia után a Sándor-palotába indult, ahol Sulyok Tamás hivatalos látogatásán fogadja a kínai elnököt.

Peng Li-jüan Nagy Zsuzsanna, a köztársasági elnök feleségének kíséretében közös kulturális programon vesz részt a Szent István-teremben. A kínai államfő péntekig tartózkodik Magyarországon állami látogatáson, a diplomáciai kapcsolataink felvételének 75. évfordulója alkalmából.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.